2013. szeptember 11., szerda

Kovács-Bíró János: Kopott térdek

                                                               
                                                
                                                  A kopott térdek Istentől való függőséget jeleznek

Áldással jár, amikor Istennel vagyunk kapcsolatban. Ahhoz, hogy a körülöttünk lévő emberek is megtapasztalják a kapott áldásokat, saját akaratunkat Isten akaratával összhangba kell hoznunk. Az élet nagy kihívásaihoz inkább a térdeinken közelítsünk, mint akik kifejezzük tiszteletünket Iránta és elismerjük, hogy Tőle függünk.
“Mert ő benne élünk, mozgunk és vagyunk; miképen a ti költőitek közül is mondották némelyek: Mert az ő nemzetsége is vagyunk.” (Apcsel 17:28.)

A leghatékonyabb fegyverünk a válság leküzdésében az ima – a hittel elmondott imádság. Személyesen kell félbeszakítatlan időt töltenünk Istennel. Howard Taylor azt írja: „A nap nem kelhetett fel Kína fölé 40 éven keresztül anélkül, hogy Isten ne találta volna apámat - Hudson Taylort – imában…”
Isten minden imára válaszol! Válaszai olyanok, mint a közlekedési lámpák jelzései a forgalom számára. Amikor a lámpa piros, NEM mehet abba az irányba a forgalom. Istennek is vannak NEM válaszai az imáinkra, amelyek éppen olyan értékű válaszok, mint a jóváhagyók. Amikor a lámpa sárga a forgalomban, akkor VÁRAKOZNI kell még. Isten gyakran dönt úgy, hogy nem vagyunk elég érettek a kért dolgok fogadására és kezelésére, így VÁRAKOZNUNK kell. Ha a lámpa zöld, a forgalom MEHET.

Istennek gyakran vannak IGEN válaszai az imára, ekkor előremehetünk a kért irányban, illetve elnyerhetjük azt, amit kértünk. Úgy tűnik, hogy Isten egy negyedik módon is közelíthet az imánk megválaszolásához… Néha akaratával ellentétes dolgokat kérünk, amelyek nem szolgálják életünk megjobbítását, habár a legjobb szándék mellett születtek. Ilyenkor Isten szelíden arra kérhet: “Változtass a kéréseden!”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése