2014. március 31., hétfő

Beszélgetés Istennel


 
 Isten bár nem telefonon hív bennünket, de azt várja, hogy kapcsolatba legyünk Vele. Ilyenkor általában egy egy kijelölt időpontra gondolunk, este vagy reggel, amikor éppen ráérünk bibliát olvasni, azonban nem csak ennyit akar az időnkből, hanem sokkal többet, hogy szüntelenül imádkozzunk Hozzá. Szüntelenül Vele legyen tele a gondolatunk és a szívünk. Még ha sokszor úgy érezzük, annyira elfoglaltak vagyunk, hogy alig jut idő elcsendesedésre, tudnunk kell, hogy semmi sem olyan fontos, mint az Istennel való napi kapcsolat. Egész napunkat Ővele tölthetjük mialatt végezzük teendőinket. Róla elmélkedhetünk, szavain, melyeket kijelent a Szentírás által. Meg kell tanulnunk minél gyakrabban belevonnunk Istent a mindennapjainkba azáltal, hogy kapcsolatba vagyunk vele folyamatosan. Tőlünk függ, hogy mennyire vagyunk közel Istenhez.

Azonban nem azt várja el, hogy mindig úgy beszélgessünk Vele, ahogy "illik", fennkölt szavakat használva, hanem, hogy őszinték legyünk! Ki kell tudnunk mondani mindazt, amit igazán érzünk és gondolunk. Ha nem vagyunkőszinték Istennel, nem mondjuk el dühünket, haragunkat, kételyeinket és mindazt, amit gondolunk róla, addig meg marad a sértettségünk Vele szembe. Meg kell tudnunk nevezni sérelmeimet. Őszintének kell lennünk, ahogyan a Biblia szereplői is azok voltak: „Kiöntöm előtte panaszomat, elmondom neki nyomorúságomat. Amikor elcsügged a lelkem…” Zsoltárok (142,3-4.) Annyira közel lehetünk Istenhez amennyire csak akarunk és a vele való kapcsolat tudatosan alakítható.„Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok.” (Jakab 4,8)

Minél inkább Isten tölti ki a gondolatainkat, annál inkább lesz Vele csordultig a szívünk: „ amivel pedig csordultig van a szív, azt szólja a száj.”(Mt. 12, 34). Gyakran tölti ki gondolatainkat az aggodalom, félelem, kétség és bizonytalanság, azonban ha félre tesszük mindezeket, több helyet tudunk adni a Róla való elmélkedésnek és az Iránta való hálának: "Az imádkozásban legyetek kitartóak, és legyetek éberek: ne szűnjetek meg hálát adni." (Kolossé 4,2)
Ha elhatároztad, hogy többet fogsz beszélgetni Istennel, ne várj holnapig! Ő vár rád!
 
E. Molly

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése