2013. november 19., kedd

Mindig van valami, amiért hálásak lehetünk!



"Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt" (Fillippi 4,6)



Pál azt mondja, hogy imádságba vigyük Isten elé minden kérésünket, hálaadással. Ez azt jelenti, hogy annyi dolog vesz minket körül, amiért hálásak lehetünk, hogy nem szabadna kifogynunk belőle. Ez viszont nagyon nehéz, hisz mi az, amit ilyenkor gondolunk. Igen, Igen. Ez szép és jó de minek örüljek? Annyi problémám van, hogy annak száma hossza sincs. Ha megkérdezném, hogy mi az, ami miatt szomorú vagy és mi az, ami miatt hálás vagy, vajon melyikről tudnánk többet beszélni? Sajnos gyakran esünk abba a hibába, hogy hamarabb meglátjuk a rosszat a mindennapokban, mint a jót.

A hála, az öröm olyan helyzetben fel sem merül bennünk, amikor el vagyunk keseredve. Ismertem egy mélyen hívő asszonyt, aki súlyos betegségben szenvedett. Ahogy telt az idő, fájdalma egyre nőtt, mert már a fájdalomcsillapítók sem használtak. Mégis, akárhányszor találkoztam vele, hálával beszélt Istenről. Arról tett bizonyságot, hogy milyen csodálatos az Isten, és, hogy minden nap, amit kap, az ajándék. Sok ember számára furcsa volt, hogy annyi rossz ellenére, ami őt érte, hogyan tud hálával beszélni Istenről? Sajnos egyáltalán nem természetes számunkra, hogy köszönetet mondjunk. Amíg minden a terveink, elképzeléseink alapján történik, addig szeretjük magunkat hátba veregetni, hogy milyen ügyesek vagyunk. Amint valami betegség vagy veszteség ér, egyből az juthat eszünkbe, hogy miért büntet az Isten, megfeledkezve arról, hogy mindent értünk tesz és nem ellenünk.

Mi is tanulhatunk valamit Pál szavaiból és ettől az asszonytól. A tanulság az, hogy nézzünk körül és találjunk minden nap valamit, amiért hálásak lehetünk. A hálaadás rendszeres része kell, hogy legyen az imáinknak. Hálát adva Istennek minden helyzetben, minden körülmények között. Köszönetet adni mindazért, amit adott nekem, mindazért amit értem tett és amit tenni fog értem.

„Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok.” (1Thessz 5,16)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése