2013. február 15., péntek


Joel Osteen: Élvezd Az Élet-Utazást

út_a_felhőbe
 „Az igazak ösvénye pedig olyan, mint a hajnal világossága, mely minél tovább halad, annál világosabb lesz, a teljes délig.” (Példabeszédek 4:18)

Néha már annyira a céljainkra koncentrálunk, és az álmainkra nézünk, hogy nem vesszük észre a kis dolgokat, amelyeket pedig élveznünk kellene mindennapi életünkben. De nem szabad elfelednünk, hogy az élet valójában nem igazán a célállomásról szól, hanem arról, hogyan élünk végig az odavezető úton. Arról az ösvényről szól, amin járunk, amely egyre fényesebben ragyog.
Ebben az életben nincs egyetlen célvonal. Ha már egyszer elértél egy álmot, Isten ad neked egy másikat. Amikor legyőzöl egy kihívást, lesz egy másik. Mindig van egy másik hegy, amit meg kell mászni. Ha elkövetjük azt a hibát, hogy csak a célállomásért élünk, egy nap felnézünk, és rájövünk, hogy elmulasztottunk valamit az élet legnagyobb részéből.
Az élet nagy része ugyanis mindennapi rutin. Legtöbben reggelenként felkelünk, elmegyünk dolgozni, hazajövünk, vacsorázunk, lefekszünk, és aztán újra ugyanezt tesszük. Nagyon kevés hegytető van, ahol befejezed az iskolát, megházasodsz, gyermeked születik, vagy vakációra mégy. A nagy alkalmak igen ritkán adódnak.
Ne ragadj meg abban, hogy csak a hegytetőkért élsz. Tanuld meg élvezni az ösvényt, amin vagy. Tanuld meg élvezni az életedben lévő embereket. Tanuld meg élvezni az egyszerű áldásokat is az élet ösvényén, amiket az Úr készített számodra.

Ima a mai napra:
Istenem, Atyám, köszönöm Neked az élet ajándékát. Köszönöm a jó tervet, ami Nálad van számomra ma és a jövőmre vonatkozóan. Taníts meg engem élvezni az élet utazását, hogy megragadjak minden egyes napot örömmel és lelkesedéssel. Segíts nekem meglátni az áldásait minden pillanatnak, amit adtál nekem. Jézus nevében. Ámen.

Fordította: Horváth Lívia


Forrás: http://bovitettbiblia.blogspot.hu/2013/02/joel-osteen-elvezd-az-elet-utazast.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése