2013. június 14., péntek

Megállni „az Emberfia előtt”


                                                           „Vigyázzatok magatokra, nehogy szívetek elnehezedjék mámortól, részegségtől vagy a megélhetés gondjaitól; és hirtelen lepjen meg titeket az a nap, mint valami csapda, mert úgy fog rátörni mindazokra, akik a föld színén laknak. Legyetek tehát éberek és szüntelen könyörögjetek, hogy kimenekülhessetek mindazokból, amik történni fognak, és hogy megállhassatok az Emberfia előtt.”
      Lukács evangéliuma 21:34-36

Belegondoltál már milyen lesz majd, amikor mindenkinek meg kell állnia Isten előtt? Milyen lesz majd életedben először belenézni a szemébe, és meghallani egyenesen hozzád intézett szavait? Milyen lesz majd először meglátni őt, akit csak elképzelni tudsz? Milyen lesz majd a tükör homályossága nélkül ismerni az Istent? 

Belegondoltál már abba, vajon mi rejlik tekinteted mélyén, ha Istenre nézel majd? Milyennek ismerted meg őt, és hogyan döntöttél vele kapcsolatban? A mai nap egy újabb lehetőség arra, hogy megismerd Istent valójában, és bátran, szeretettel néz a szemébe. Ma még elmondhatod neki, hogy szeretnéd igazán tudni, ki is Ő, és szükséged van az Ő jelenlétére. A ma még a tiéd, ezért hát jól gondold meg, mire használod fel értékes perceit!

Az örökké szemszögéből mit sem érnek a mindennapok nyűgjei, a megélhetés gondjai. Ne engedd, hogy ezek átvegyék gondolataid és életed felett az uralmat. Emeld szemed az igazán lényeges irányába, és ismerd meg az Emberfiát!

Sz-Cs Andi





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése