2013. június 26., szerda

Összpontosíts A Mai Napra!



Vannak olyan emberek, akik vagy sajnálják a tegnap hibáit vagy idegesen félnek a holnap kihívásaitól. De Isten nem a te tegnapodban él; az Ő neve “ÉN VAGYOK”, nem “ÉN VOLTAM” vagy “ÉN LESZEK”. A Zsidó 11:1 azt mondja, “A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés. ” A hit most, és a Biblia azt mondja, hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni (Zsidó 11:6)

A hitélet nem a tegnapról és a holnapról szól, ez a mai napról! A hit most dolgozik! Ez a te válaszod Istennek és az Ő Igéjének – MOST. Szóval, a múlt sajnálata helyett vagy a jövő miatti aggódás helyett összpontosíts a mai napra! Kérdezd meg magad, “Mit akarok most elérni?” Ez az, ami számít. Hozd ki a lehető legtöbbet a mai napodból.

A tegnap sajnálata vagy a holnap félelme a mai napi boldogságod ellensége. Nem számít, hogy a tegnapi nap értékelése nem volt kedvező, de az a tegnap volt, és elmúlt. Összpontosítsd most a figyelmedet Isten Igéjére. Elmélkedj az Ő igazságáról a személyiséged és az identitásod kapcsán Krisztusban, és ne a múlt bukásairól vagy a jövő félelmeiről. Egy üzletember, aki azt mondja, például, “Tudom, hogy a javaslatomat nem hagyják jóvá” Ez már a holnaptó való félelem hangja. Isten nem győzedelmeskedik a félelmedben; Ő inkább győzedelmeskedik a te hitedben.

A holnapi bukás előkészítése helyett, vagy a negatív válaszoktól, ami emberektől kaphatsz, válaszd azt, hogy pozitív és boldog légy a mai napon; tedd a napodat sikeressé. Amikor Illés az Úrral találkozott a Hóreb hegyén, Isten megkérdezte őt: “Mit csinálsz itt, Illés?” (1 Királyok 19:9). Nem az volt a lényeg, hogy hol volt azelőtt vagy hova tartott. Isten aggódott a jelenlegi tartózkodási helye miatt. Ma az, ami számít, hogy tedd meg a lépést, hogy a mai napod a legjobb legyen. A holnap csak azokhoz tartozik, akik a mai napot megbecsülik, mert mai nap az ugródeszka a holnaphoz.

Forrás: Bővitett Biblia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése